Автотрейдінг-Харків Новини

Свіжі та актуальні новини від Автотрейдінг-Харків.

  1. Новини
  2. Інфрачервоні датчики та датчики розпізнавання райдужної оболонки ока
21.04.2021
Новини від СЕАТ

Інфрачервоні датчики та датчики розпізнавання райдужної оболонки ока

Команда SEAT Smart Quality використовує окуляри з функцією відстеження руху очей, щоб слідкувати за поглядом водія за допомогою інфрачервоних датчиків, камер та алгоритмів.

no

Датчики інфрачервоного світла, зображення високої роздільної здатності та вдосконалений алгоритм - усі ці технології використовуються для того, щоб знати, куди саме дивляться люди. Під час водіння вся увага повинна бути зосереджена на дорозі. Саме тому ключовим фактором задля безпеки є можливість розташувати все, на що ми дивимося, на центральній консолі мультимедійної системи - починаючи від системи навігації і закінчуючи системою кондиціонування повітря або радіо. «Наша ціль - мінімальний час взаємодії з екраном. Для цього інформація повинна показуватися там, де користувачі інтуїтивно шукають її», - пояснює Рубен Мартінез (Rubén Martinez), голова відділу SEAT Smart Quality. Для цього вже існує інноваційна система.   
 
Що це за технологія? Технологія відстеження руху очей дозволяє комп'ютеру дізнатися, куди дивиться людина. Відстеження відбувається за допомогою окулярів з інфрачервоними датчиками у склі та камери по центру оправи. «Датчики визначають точне розташування райдужної оболонки ока кожної секунди; а все, що користувач бачить, записується», - пояснив Рубен. Комплексний алгоритм 3D-моделі ока інтерпретує усі ці дані та точно визначає точку, на яку спрямовано погляд.

Як діє ця технологія? Ця технологія дозволяє отримати дуже точні дані про взаємодію користувача з усіма видами пристроїв. Наприклад, вона допоможе проаналізувати зручність та простоту використання мобільних застосунків. «Ми можемо дізнатися, де користувачі очікують знайти певну інформацію, наприклад про рівень заряду акумулятора та запас ходу», - розповів голова Smart Quality.

Як використовується ця технологія? Наразі команда працює над пілотною тестовою версією, щоб представити окуляри з функцією відстеження руху очей під час тестування нових моделей автомобілів. Спеціалісти обирають користувачів з різними профілями, які, надягнувши окуляри, сядуть за кермо нового SEAT Leon. «Ми проситимемо їх, наприклад, збільшити температуру або переключити радіостанцію. Потім ми проаналізуємо, на яку частину екрана вони спершу спрямовували погляд, скільки часу у них зайняла ця дія та скільки разів вони подивилися на дорогу, взаємодіючи з пристроєм, - сказав Рубен. - Раніше ці тестування проводилися шляхом опитування, але мозок часто вводить в оману і ви можете думати, що дивитесь у певному напрямку, але насправді це не так». Тепер експерти отримають точні дані. 

Як інтерпретуються дані? Потужності відділу Smart Quality використовують комплексний алгоритм та різні індикатори для того, щоб відстежувати патерни поведінки погляду кожного водія. Один з них - це індикатор зони нагрівання, який вказує на інтенсивність кожного зосередження уваги. «Червона цятка, яка вказує на найбільшу кількість взаємодій, повинна завжди бути на дорозі», - підкреслив Рубен. Це гарантія того, що користувачі дивитимуться на дорогу, навіть працюючи з екраном. 

Інший індикатор відстежує порядок точок, на які користувачі переводять погляд. Це ключовий фактор визначення того, де кожен водій очікує знайти функцію. «Наприклад, ми можемо думати, що нижня частина екрана є найбільш доступною, але за допомогою окулярів з функцією відстеження руху очей ми можемо дізнатися, що водії з будь-якої причини спочатку дивляться на верхню частину», - сказав він.   
 
Яке майбутнє забезпечить ця технологія? Усі ці патерни зручності та простоти використання відіграватимуть ключову роль у розробці центральної консолі майбутніх автомобілів, визначаючи розташування, розмір і розподіл інформації, які є найбільш зручними для користувачів. 

«Ця технологія дозволить нам зробити інтерфейси зручнішими для людей, покращуючи їх досвід користування. Завдяки їй ми впевнено зробимо крок уперед до якіснішої консолі мультимедійної системи майбутнього», - підсумував Рубен. 

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.